torsdag 9. februar 2017

Q & A

 Hei! Det er noen år siden sist jeg kommenterte hos deg tror jeg, men jeg har fulgt deg lenge. Må bare si at jeg synes du er så inspirerende, selv om vi kanskje ikke har så mange felles interesser. Jeg har to spørsmål til deg:
1. Hva savner du mest med Bergen? (gjerne Bergen-spesifikt, men det gjør ingenting om det er mer generelle by-ting.)
2. Dine beste tips for å flytte til et mindre sted.


Tusen takk for det!
1. Først og fremst er det folkene som bor der som jeg ikke får se så ofte lenger. Av andre ting er det utvalget i butikker, muligheter for å spise middag ute og gå på en barnevognvennlig cafe. Men jeg er heldig som kan bestemme dagene mine selv når jeg trenger en tur til Bergen! 
Når jeg kjenner det "urbanebehovet" kaller er det bare å sette seg på toget og det tar bare 45 minutter. Jeg har også oppdaget Voss på en helt ny måte og kommer nok like gjerne til å turen dit også mens jeg er hjemme med Inga. 
Jeg savner biblioteket, Litteraturhuset, Det lille Kaffekompaniet, museumsbutikken på KODE, blomstene utenfor Tone-blomst, skattejakt på Fretex, når kirsebærblomsttrærne står der med sine lyserosa herligheter, nesten alltid møte kjente og kaffi i papp mens man går i Nordnesparken. Akk, godt jeg skal til Bergen neste uke!

2.  Si hei til de du passerer på veien, slå av en prat i matbutikken eller i barnehagen. Meld deg inn i facebookgrupper for aktiviteter eller kjøp/salg, møt opp og delta når det skjer ting i bygda og abonner på lokalavisa!
Jeg er ikke så flink til å komme på spørsmål når sånne runder dukker opp, men vet hvor gøy det er med kommentarer og tilbakemelding på det man formidler i en blogg, så jeg har klart å komme på noe likevel. For jeg lurer litt: du nevner av og til at drømmen er å starte opp din egen kafé/koselig butikk, og jeg lurer på om dette mest bare er løse drømmer, eller om du vurderer å gjøre virkelighet ut av de? 
Og så lurer jeg på hvordan i allverden du rekker å strikke så mye fint med to små? Jeg bøyer meg i støvet!

Det har vært en drøm i mange år og nå føler jeg det nærmer seg at jeg kan begynne å gjøre de grepene som trengs for å kunne sette den ut i livet! 
Og det at vi nå bor på Dale er en stor del av det. Et slikt kafé- og butikkonsept jeg ønsker å få til føler jeg behøves her i bygda, en fin plass for å treffes med skikkelig kaffe og gode kaker, fine ting i hyllene, utvalgte vintageskatter, mine egne barneklær og mulighet for å kunne bruke lokalet til noe sosialt for Dale. 
Etter mitt første besøk på Patina ble jeg mer og mer sikker på at dette er noe jeg vil forsøke og kunne se at et slikt konsept fungerte på en varm og imøtekommende måte.
Jeg skal ha en lang permisjon med Inga men på samme tid står får jeg muligheten til å delta på f.eks gründerkurs, et baristakurs, samtidig knytte kontakter og høre andres erfaringer og råd. 
Så når hun begynner i barnehagen og Iben blir skolejente føler jeg det er "min tur".

Angående strikking tror jeg termen "When I sit, I knit" passer godt på meg! Når Inga og jeg leker på gulvet og hun er mer opptatt av andre ting enn å bygge klosser meg meg lurer jeg meg til noen runder! Jeg liker også å strikke om kvelden, det er noe avslappende med å kunne tilbringe en time helt alene i stua etter de andre har lagt seg.
Hei! Hjemmet deres ser så lunt og koselig ut, kanskje du kan vise oss litt meir av det? Og fortelle meir om huset? Veit at du har vist litt før, men det har sikkert skjedd litt siden det.
Eget innlegg som viser huset kan absolutt komme, jeg må bare rydde litt først ;)
(Innlegg med flere bilder fra mens vi pusset opp herher og finn.no-annonsen her)
Huset vårt er bygget i 1960, har store rom og mye lys. 
Da vi overtok var jeg gravid med Inga så vi valgte å kun gjøre enkle ting før innflytting. Alle rom (minus kjøkken og bad) ble malt og gulvene på soverommene ble malt. Kjøkken og bad har vi større planer for, men vi vil vente til Inga er litt større. 
Vi har lyst å bytte ut kjøkkenet med en mer funksjonell løsning og mer skap og benkeplass. Badet er også ganske upraktisk for fire personer, men vi venter til vi er ferdige med stellebordet. Grunnen til at vi vil vente er at det er ingenting galt med rommene, de bare er upraktiske og ikke vår smak.
Her er noen glimt:
Hei Ingvild. Jeg setter veldig pris på bloggen din og vil gjerne at det blir en spørsmålsrunde :)
Jeg vil gjerne høre mer om hverdagen deres. Hvordan er en vanlig dag hos dere? Har du noen favorittstrikkeoppskrifter og har du planer om å strikke noe til deg selv? Er det noen matretter du er spesielt glad i å lage (alltid fint med tips). Ha en fin dag!
Så koselig å høre! Og nå ble inspirert til å lage et bilde i timen-innlegg!
En vanlig dag hos oss begynner rundt 6.30, da våkner Inga og som regel har Iben lagt seg i sengen vår etter Askil har stått opp. Vi lager frokost og koser oss med litt musikk eller en tegnefilm mens jentene leker. 
Så finner jeg fram klær til alle tre, Iben har som regel store innvendinger og jeg må finne noe nytt. Ordner Ibens sekk og matboks og vi får på oss yttertøyet og får Inga i vogna. Iben vil alltid ha med seg en bok i barnehagen og står lenge foran bokhylla før hun bestemmer seg. Vi prøver å gå hjemmefra kl 9, da har vi god tid til å rusle opp til barnehagen.
Når Iben er på plass pleier Inga og jeg å stikke innom butikken for å kjøpe noe godt til lunsj eller noe vi mangler til middagen. Så triller vi hjemover, om Inga er trøtt nok sovner hun men i det siste vil hun heller sove litt seinere. Da hender det at jeg også sover litt, hvis ikke sitter jeg å strikker og slapper av. Ellers blir et mye lek på gulvet eller så Ibens som hvor lekekjøkkenet står. Når klokka nærmer seg 15.00 går vi for å hente Iben i barnehagen. Askil kommer med toget kl 16 så begynner vi på middagen. Så er det kaffi, bading for jentene (mens den andre tar å rydder kjøkkenet) før lek, kveldsmat og legging. Da er det godt med noen timer på kvelden til strikking eller se noen episoder av en serie. Men oftest er det veldig godt å legge seg tidlig. Med andre ord en ganske vanlig dag i permisjonslivet!

Av mine favorittoppskrifter er djevelluene en stor gjenganger gjerne med dusker, Barndomskjolen som kan varieres som både kjole, genser og tunika og rillestrikkavotter fra Nøstebarn. Kimes cardigan er også en fin basisoppskrift som kan varieres. Lillebrorsromper er også en favoritt.
Per nå har jeg ingen planer om å strikke til megselv, jeg tror ikke jeg har tålmodigheten til et voksenplagg helt ennå. Men denne genseren fra Petit Knit frister veldig!
Her i heimen går det mye i pasta! Klassisk pasta med tomatsaus og masse grønnsaker og parmesanost på toppen. Grønnsakslasagne, soppsuppe, thai-inspirert wok, chilli con carne og tapas. Med to små (hvor den ene spiser ALT og den andre er skeptisk til  ALT) er det ikke alltid lett å finne på noe nytt til middag, men vi får et koselig måltid sammen på ettermiddagen.

4 kommentarer:

 1. Så fine svar, og fine bilder! Jeg hadde SÅ blitt stamkunde på Ingvilds kafé hvis jeg bodde i nærheten <3

  SvarSlett
 2. Takk…..
  Jeg kom over bloggen ved en tilfeldighet, og ble fullstendig hektet fra første stund. Fra ti på topp i Bergen, til nydelige håndarbeider og mange refleksjoner over livet og hverdagen. Jeg måtte begynne lengst bak i arkivet fra 2011, og har nå lest meg gjennom innlegg for innlegg, ganske intensivt og det har blitt en hel del kaffekopper underveis. Det har vært en fantastisk og nostalgisk mimretur tilbake i tiden, til da jeg var student i Bergen og dagene i stor grad ble tilbragt på Det Lille Kaffekompaniet eller å sitte på en benk ved lille lungegårdsvann i vårsolen.
  Alt du har delt så personlig og så ekte. De små detaljer, et strålende bryllup, hektiske hverdager, magiske øyeblikk og ikke minst dine innlegg om mobbing i oppveksten og fødselsdepresjon, som jeg synes det var utrolig tøft at du delte.
  Så takk for så mye inspirasjon og så mange ekte følelser. Det har vært en fantastisk reise både å følge innleggene og å mimre til egne opplevelser.
  Du har bidratt til litt mer hverdagsmagi i en travel småbarnshverdag.
  Og å pusse støvet av en ensom symaskin

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, Helene! Tusen, tusen takk for så fine ord! <3

   Slett